Page content

slecht slapen

slecht slapen

Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Het kan behoorlijk wat problemen geven overdag zoals verminderde prestatie op het werk, verminderde concentratie, vermoeidheid, prikkelbaarheid of slaperigheid.

Vaak ontstaat slapeloosheid door piekeren, bezorgdheid, malende gedachtes, rusteloosheid en stress, spanningen thuis of op het werk. Maar niet kunnen slapen kan ook het gevolg zijn van pijnklachten, het restless legs syndroom, oververmoeidheid, een burn-out of een verkeerd dag/nachtritme.

Slaapmiddelen lijken een oplossing te bieden, maar daar zijn veel nadelen aan verbonden: ze kunnen verslavend werken.

Een andere oplossing voor slaapproblemen is acupunctuur.

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. Dit heeft zowel invloed op het inslapen, doorslapen als een vermindering van de klachten overdag, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. En het voordeel van acupunctuur is dat acupunctuur niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Met acupunctuur wordt de balans van rust (yin) en activiteit (yang) in het lichaam hersteld ongeacht de oorzaak van het ontstaan van het slechte slapen.

    Comment Section

    0 reacties op “slecht slapen

    Plaats een reactie


    *


    background: rgba(255, 255, 255, 0.73);