arrow_drop_up arrow_drop_down

Stress en spanningen

Stress en Spanning

Als je last hebt van stress kan dat behoorlijk wat impact op je hebben. We hebben allemaal regelmatig stress, en dat is op zich prima. Maar zodra het teveel wordt of te vaak en langdurig, kun je allerlei klachten krijgen als gespannen zijn, hyperventilatie, een kort lontje, niet meer kunnen focussen, tot burn-out aan toe.


Zenuwstelsel

Bij te veel stress raakt ons zenuwstelsel zo overprikkeld dat de prikkelverwerking verstoord raakt. Kleine dingen kunnen dan heftige reacties geven. Je kunt dan vaak chagerijnig zijn. We kunnen de prikkels niet meer verwerken en willen de prikkels vermijden.

Je merkt misschien ook dat je anders functioneert. Dit komt omdat je in een soort van 'overlevingsmodus' schiet. Je merkt dan dat je ook heel anders denkt en je misschien ook anders voelt dan normaal.


Acupunctuur bij stress

Acupunctuur helpt door de spanning in het lichaam te verminderen. Met acupunctuur kun je het zenuwstelsel tot rust brengen. Direct bij de eerste behandeling kun je dit al voelen. Vaak geven mensen aan dat ze ineens 'in de bank wegzakken'.

Door de ruimte in de prikkelverwerking die je zo creëert ervaar je ook meer rust in je hoofd. Je hebt letterlijk de ruimte om de dingen weer te overzien en te bepalen wat je zelf wilt. In plaats van dat alle prikkels om aandacht schreeuwen, kun je weer keuzes maken waar je wel aandacht aan besteedt en waar niet. Het lukt weer om zaken naast je neer te leggen.


Door de acupunctuurbehandeling:

• kun je beter ontspannen

• heb je weer ruimte in je hoofd

• slaap je beter

• heb je weer ruimte voor anderen

• krijg je meer energie


Resultaat

Na een eerste behandeling kan je al merken dat je meer rust hebt in je lichaam. Vaak voelt je hoofd heerlijk 'leeg' aan. Slapen gaat dan ook vaak beter en je staat daardoor ook meer uitgerust op.

De oorzaak hebben we dan nog niet aangepakt. Door de acupunctuur krijg je meer ruimte en lukt het ook makkelijker om spanning naast je neer te leggen. Dit kan voldoende zijn om de oorzaak aan te pakken.


Wil je weten wat we in jouw geval voor je kunnen betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deze website verzamelt cookies