hoofdpijn en acupunctuur

Hoofdpijn en Acupunctuur

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich ziek moeten melden. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren.

Elke hoofdpijn is anders

Hoofdpijn uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de achterrand van de schedel. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, anderen hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken.

Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine. Beide soorten kunnen het gevolg zijn van morele druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid.

Spierspanningshoofdpijn 

is een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.

Gemiddeld één op de vijf mensen heeft last van darmklachten. Vaak bestaan deze klachten uit ‘n opgezette buik, buikpijn, winderigheid, diarree of juist obstipatie. Er kan sprake zijn van Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS). Een duidelijke oorzaak van PDS is niet bekend maar men vermoedt dat de klachten ontstaan of verergeren door stress, onregelmatig leven en een onevenwichtig voedingspatroon.

Acupunctuur blijkt in de meeste gevallen een goede invloed te hebben op deze vervelende aandoening. Het kan je darmen, maag, algehele spijsvertering en stoelgang harmoniseren of versterken. Bovendien kan acupunctuur spanningen aanzienlijk verminderen.

Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals vermoeidheid en burn-out op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.

Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.