Mijn missie

Carriere Switch

In 2001 kwam acupunctuur voor het eerst op mijn pad toen ik al 8 maanden overspannen thuis zat. De acupunctuurbehandelingen brachten mij weer helemaal terug bij mezelf. Zelfs in zo’n mate dat ik besloot een carriere switch te maken en te kiezen voor een HBO-opleiding Traditionele Chinese Geneeswijze, waarvan Acupunctuur het meest bekende onderdeel is. Sinds 2005 ben ik gediplomeerd acupuncturiste en heb ik mijn eigen praktijk.


Mijn passie voor Acupunctuur

Ik vind het heerlijk iedere dag weer mensen te begeleiden in hun genezings proces. Het fascineert me nog dagelijks wat het aanprikken van acupunctuurpunten voor een heilzaam, rustgevend effect heeft op lichaam & geest.

De dankbaarheid van cliënten, die soms al jarenlang klachten hebben, motiveert mij enorm om het beste uit mijn vak te halen. Zo wil ik ook mijn kennis en vaardigheden op een steeds hoger niveau brengen en volg ik minimaal zes keer per jaar bijscholingscursussen.

De zachte Kracht van Acupunctuur

Ik wil graag meer mensen op de hoogte brengen van de kracht van acupunctuur en vooral bij welke aandoeningen het effectief is. De Traditionele Chinese Geneeswijze is een holistische geneeswijze die er van uit gaat dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Door deze totale benadering kan een groot scala aan klachten met succes worden behandeld. Er is namelijk wel degelijk een oplossing voor de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen, die vanuit westers oogpunt “onverklaarbaar of onbegrepen” zijn, denk bijvoorbeeld aan allerlei 'vage', onbegrepen, hormonale of chronische klachten op het gebied van gezondheid, energie en emotioneel welzijn.

Mijn specialisatie

Als acupuncturiste heb ik al meer dan 17 jaar in het verlichten van de meest uiteenlopende klachten en ongemakken zoals vermoeidheid, stress/spanningen, migraine en hooikoorts. In de loop der jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in vrouwelijke ongemakken zoals de menstruatiecyclus, kinderwens en overgang en alles wat daarmee samenhangt. 

Vrouw, 31 jaar

Geen Quick Fix 

"De reden dat ik begonnen ben met acupunctuur is vanwege huidproblemen, met name hormoon gerelateerd. Na een aantal behandelingen merkte ik al een positief verschil. Niet alleen in mijn gezicht maar ook andere vage klachten werden aanzienlijk minder. Ik dacht 'die klachten horen er bij, zijn niet zo erg' maar Josien leerde mij dat dit er niet bij hoorde.

Na 10 behandelingen zag mijn gezicht er veel rustiger uit, mijn menstruatieklachten waren aanzienlijk minder, ik voelde me energiek en in balans. Ik voelde opeens stukken beter, ik sliep beter en werd uitgerust wakker.

Acupunctuur is erg persoonlijk vind ik. Bij Josien heb ik me geen moment ongemakkelijk of onbegrepen gevoeld. Ze neemt altijd ruim de tijd, stelt kritische vragen en neemt voor iedere behandeling het verloop van het totale traject door. Ze biedt altijd een luisterend oor, neemt je serieus en checkt altijd hoe je lichaam reageert op de behandeling. Ze zorgt ervoor dat de persoon centraal staat en kijkt naar het lichaam in totaliteit. Geen quick fix aanpak, maar een aanpak voor de lange termijn."

Non stop scholing

Ik volg minimaal 6 na- of bijscholingsdagen per jaar op het gebied van Traditionele Chinese Geneeswijze. Dit doe ik omdat het meer verdieping en specialisatie geeft.

De nascholingen op het gebied van Acupunctuur die ik gevolgd heb zijn o.a.:

 • menopauze
 • vrouwelijke infertiliteit
 • menstruatieklachten
 • zwangerschap & post partum
 • Psycho-emotionele klachten
 • Cosmetische Acupunctuur
 • Huidaandoeningen
 • Allergiën
 • Electro acupunctuur bij pijnbestrijding
 • Ooracupunctuur
 • Japanse meridiaan therapie
 • Acupunctuur na Borstkanker