Eindelijk een echte oplossing voor onbegrepen, vage, hormonale klachten

Speciaal voor vrouwen. Jij gaat je aanzienlijk beter voelen

De oplossing voor onbegrepen, hormonale klachten

Jij gaat je aanzienlijk beter voelen

Herken je dit?

Heb je vage, onbegrepen, chronische klachten?

Overgangsklachten, stemmingswisselingen, hormoonschommelingen, slecht slapen, emotionele buien, depressieve gevoelens, pijnlijke menstruatie, kinderwens, spanningen en stress, burn-out, vermoeidheid, hoofdpijn

Heb je al zoveel geprobeerd?

Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Je wilt graag weten waarom jij je zo voelt. Je zoekt iemand die begrip heeft voor jouw onbegrepen, chronische, hormonale klachten begrijpt en deze kan verminderen.

Wil je direct hulp zonder medicatie?

Je wilt graag een oplossing! Maar jij en de westerse reguliere geneeswijze begrijpen niet zo goed waar jouw klachten vandaan komen. En kunnen er ook maar weinig aan doen. Je wilt graag een antwoord! En hulp. Zonder medicatie.

En snak je naar:

https://acupunctuurmaastricht.nl/acupunctuur-voor-vrouwen/

Meer energie

Zie jij ook zo vaak vrouwen die ogenschijnlijk nergens last van hebben? Alles kunnen doen, veel energie hebben? Je let op je gezondheid, maar  bij jou schijnt niets te werken?

https://acupunctuurmaastricht.nl/acupunctuur-voor-vrouwen/

Het beste voor je zelf!

Ja, je wilt graag dat jij goed in je vel zit en weer fit bent zonder al die spanningen, onrust, gejaagdheid, zorgen, slapeloze nachten, of pijnlijke menstruatie en stemmingswisselingen..

https://acupunctuurmaastricht.nl/acupunctuur-voor-vrouwen/

Lekker ontspannen

Tijdens de behandeling, (half uurtje) komt er een heerlijke ontspanning over je heen, terwijl je lekker ontspant op een heerlijk rustig muziekje. Daarna komt de energie in herstelde vorm,  terug. 

En wil je dit?

 • Weer van het leven kan genieten zonder allerlei fysieke, emotionele en psychische ongemakken?
 • Op een natuurlijke manier weer gezond en fit zijn
 • Meer energie om de dingen te doen die je wilt doen?
 • Meer ontspanning?
 • Meer rust in je hoofd en in je lichaam?
 • Beter bij je zelf kunnen blijven
 • Betere concentratie
 • Beter geheugen
 • Beter slapen
 • Je lekker in je vel voelen
 • Iedere dag fit wakker worden
 • elke dag weer enthousiast aan je dag beginnen

Ik heb goed nieuws voor jou ........

Weer helemaal in balans

Met acupunctuur is het mogelijk om weer helemaal in balans te komen. Je kunt je weer vrouw voelen, socializen met je vriendinnen, nieuwe dingen ondernemen, je weer goed inzetten voor je werk of studie, je gezin goed verzorgen of aan het krijgen van kinderen denken. Bovendien geeft het je ook weer de energie om weer van alles op te pakken waar je normaal gesproken geen puf voor hebt.


Je neemt jouw hormonale ongemakken toch niet voor lief?

Wanneer je kiest voor acupunctuur hoef je geen genoegen meer te nemen met hormonale ongemakken die je nu voor lief neemt. Ook hoef je geen medicijnen te slikken die het probleem maskeren maar niet oplossen. Maar acupunctuur is ook goed in te zetten naast de medicatie die je eventueel gebruikt bijvoorbeeld als je in een IVF-traject zit.


Acupunctuur werkt op de oorzaak van jouw gezondheidsklachten

We gaan samen de diepte in om jouw probleem in de kern op te lossen. Bijkomend voordeel: de kans op heftige gezondheidsklachten in de toekomst vermindert vrij snel. Denk hierbij aan heftige menstruatiepijn, PCOS, Endometriose, vleesbomen,  verminderde vruchtbaarheid en extreme overgangsklachten.


Acupunctuur is een natuurlijke, holistische geneeswijze.

 In de acupunctuur zijn vrouwelijk ongemakken en pijn een signaal van disbalans in de meridianen en een disbalans tussen yin en yang. Deze disbalans gaan we samen oplossen. 


Elke grote verandering begint met een kleine stap

Als je nu niet aan de slag gaat met het herstellen van jouw energiebalans, dan komt er ook geen verandering! Elke dag heb jij de keuze om te beginnen met het herstel. Dit herstel werkt niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook op mentaal, psychisch en emotioneel niveau. Je voelt je energieker, fitter, vrolijker maar ook rustiger. Je kunt makkelijker de drukte van je omgeving en het gestress van anderen van je af laten glijden. Je hebt meer rust in je hoofd.

Iedere verandering begint met de eerste stap

Leuk om kennis met je te maken

Mijn naam is Josien de Groot. Ik ben inmiddels 18 jaar actief als acupuncturiste. In die 18 jaar heb ik veel mannen en vrouwen met de meest uiteenlopende klachten behandeld met acupunctuur. De laatste jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in de Chinese Vrouwengeneeskunde, gericht op typisch vrouwelijke, chronische, onbegrepen, hormonale ongemakken. Ik heb inmiddels honderden vrouwen geholpen om hun energiebalans te herstellen. Deze vrouwen voelen zich weer rustiger, ontspannen, energieker, weer fit en vrij van allerlei ongemakken en pijn met name rondom de menstruatie, zwangerschap en overgang.  Ze kunnen weer volop van het leven en van het vrouw-zijn genieten. 

Speciale aandacht voor vrouwen

Vrouwen hebben een complex hormoonstelsel

Ik richt mij speciaal op de behandeling van vrouwen, dat is mijn specialisme. Wij vrouwen, wij zijn anders. Jouw lichaam werkt anders dan het lichaam van een man. Eigenlijk is er in het westen weinig begrip voor het complexe hormoonstelsel waar wij vrouwen mee te maken hebben. Dat hormoonstelsel heeft een grote invloed op ons lichaam en onze geest.


Eindelijk aandacht voor hormonale klachten

Vanuit de Chinese Geneeswijze is er altijd al speciale aandacht geweest voor de typische, vrouwelijke, hormonale ongemakken tijdens de menstruatie, zwangerschap en overgang. Die ook nog lichamelijk, mentaal, psychisch en emotioneel doorwerken.


Speciale aandacht voor Vrouwen

Als vrouw heb je behoefte aan speciale aandacht en benadering voor jouw lichaam en geest.

Met acupunctuur kan jij je optimaal vrouw voelen in iedere fase van je leven en zit jij fysiek, en mentaal weer lekker in je vel.


Vergoeding Acupunctuur door de Zorgverzekeraars

Wist je dat mijn acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed worden door de Zorgverzekeraars vanuit de Aanvullende Verzekering? Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico. 

Ondersteuning bij IVF-traject

Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Voor een ivf-traject leek het me verstandig om alle randvoorwaarden te optimaliseren. Omdat ik al goede ervaringen had met acupunctuur voor rugklachten, besloot ik een in vrouwen en fertiliteit gespecialiseerde acupuncturist op te zoeken. Zodoende kwam ik bij Josien terecht. Een gouden greep, kan ik wel zeggen. Josien heeft er voor gezorgd dat ik soepel door de stimulatiefase ben gekomen. De verpleegkundigen in het ziekenhuis stonden verbaasd hoe ontspannen ik de punctie onderging.

Mijn mond daarentegen viel open van verbazing toen Josien me door een behandeling tijdens de menstruatie binnen een uur van vervelende buikpijn af hielp. Ik dacht dat het normaal was om er enige last van te hebben. Sindsdien weet ik dat dat niet zo is en dat het anders kan.

Hoewel ons ivf-traject nog niet is geëindigd in een doorgaande zwangerschap, hebben de behandelingen van Josien ervoor gezorgd dat ik tot nu toe niet al te veel last van de ingrijpende ivf heb gehad en dat ik keuzes heb durven maken over wat ik wel en niet wil daarin.

Anoniem - Zuid-Limburg

Een jaar lang heb ik rond gelopen met een aantal klachten. Doktoren wisten niet wat er aan de hand was. Mijn klachten stapelde op en werden steeds erger. Ik kon op een gegeven moment bijna niets meer. Uiteindelijk moest ik stoppen met mijn studie. Na een jaar werd ik gediagnosticeerd met CVS, Chronische Vermoeidheidssyndroom. Ze konden alsnog niet veel voor me betekenen. Ik ben toen informatie op gaan zoeken over CVS en eventuele behandelingen hiervoor om toch beter te kunnen worden of me in ieder geval beter te voelen. Zo besloot ik acupunctuur te proberen. Via deze website kwam ik terecht bij Josien de Groot. Toen ik hier voor de eerste keer kwam, was ik best ziek. Ik was heel erg moe, afwezig, snel duizelig, had concentratieproblemen, last van mijn nek, darmproblemen. Ik was helemaal op. Nu na de 12e keer, voel ik me een stuk beter! Alsof er twee grote blokken van mijn schouders zijn gevallen. Ik kan meer doen en activiteiten langer volhouden. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik ben nu wel van plan mijn studie weer op te gaan pakken.

L.S. 22 jaar - studente Uni Maastricht

Het basisprincipe van Acupunctuur is heel simpel:

Evenwicht terugbrengen in je energiebanen!

Al na 2 behandelingen was de pijn van de endometriose minder hevig en korter. Ik voel me veel optimistischer en laat mijn dagelijkse planning minder beïnvloeden door mijn endometriose.

Ik ben Josien zo dankbaar dat ze me met acupunctuur uit de neerwaartse spiraal heeft kunnen halen van veel pijn, moe, terneergeslagen voelen en enkele dagen per maand niet aan de dagelijkse activiteiten kunnen deelnemen.

Vrouwen met endometriose zullen dit zeker herkennen. Ik raad hen dan ook aan acupunctuur te proberen bij mij heeft het zeer goed geholpen.

Nancy Smets, Eijsden

Wat gaan we concreet doen:

het geheim van een goede (hormoon) balans:

Vrijblijvend Intake- of Kennismakingsgesprek

We plannen een vrijblijvende afspraak voor een intake- of kennismakingsgesprek. Dit is altijd nodig als je voor de eerste keer komt voor acupunctuur en om te kijken of ik verwacht je te kunnen helpen. Daarna zouden we als gewenst een eerste acupunctuurconsult kunnen inplannen.

Maatwerk

Plan op maat: een plan speciaal voor jou! Want niemand is hetzelfde.

Geen standaard behandelingen want niemand is hetzelfde en geen enkele klacht is hetzelfde. Binnen de Acupunctuur behandelen we de 'zieke' persoon en niet de ziekte. 


Werken aan de oorzaak

Geen symptoom bestrijding maar we gaan de oorzaak van de verstoring, pijnklachten en ongemakken behandelen. Zodat jij echt het verschil gaat merken! 

Meerdere consulten

Ik ben een groot voorstander van meerdere consulten. Met een minimum van 8 consulten. Omdat je dan pas echt wat bereikt! 

Wat mag je verwachten van de acupunctuurbehandelingen?

 • We beginnen met 20 tot minuten intake of kennismakingsgesprek - wat heb jij nodig om weer in balans te komen?
 • Een concreet plan van aanpak na ons intake gesprek - helemaal op maat gemaakt!
 • Onbeperkt contact - houd mij op de hoogte van je vorderingen of stel je vragen via whatsapp, de email of een telefoontje! Ik help je graag!
 • Optimalisatie van jouw gezondheid, energie, welbevinden, geen pijnklachten en andere ongemakken meer.
 • Open communicatie - ik hou van openheid en eerlijkheid. Op die manier krijg je altijd het beste van mij en met 100% inzet.
 • Ik geef de acupunctuurbehandelingen aan de hand van wat er op dat moment aan de hand is bij jou. Maar ook afhankelijk van waar in de menstruatiecyclus jij zit - Op basis daarvan kunnen we elke acupunctuursessie een stapje voor uitzetten op jouw tempo 
 • Verdieping - meerdere acupunctuurconsulten die je echt verbetering van je welbevinden en gezondheid gaan geven. Geen symptoombestrijding, maar we werken vanuit de kern van het probleem!
 • Geen standaardbehandelingen want niemand is het zelfde en geen enkele klacht is hetzelfde. Trouwens binnen de Acupunctuur behandelen we de zieke persoon en niet de ziekte. 

Alle voordelen op een rij:

Het levert je meer op

Je energie komt weer terug, terwijl het diep in je zelf rustig en stabiel voelt.. Pijnklachten en ongemakken worden minder. 

Langere termijnresultaten

Door meerdere acupunctuur-behandelingen ga jij op de langere termijn  het verschil ervaren! 

Intensieve begeleiding

Van mij krijg je 100% inzet. 

Ik wil jou graag helpen. Daarom ga ik je intensief begeleiden zodat jij echt geholpen gaat worden.

Maatwerk

Door maatwerk sluit ik mij aan bij jouw behoeftes en jouw specifieke gezondheidsklachten. . Wat heb je nodig om weer in balans te komen? Geen standaard behandelingen, maar speciaal op maat gemaakt.

Werken vanuit de kern

Geen symptoom bestrijding maar echt een verdiepingsslag maken door de oorzaak van de verstoring, pijnklachten, ongemakken te behandelen. Zodat je op die manier echt het verschil kunt merken!

 Vergoeding Acupunctuur   

Wist je dat mijn acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed worden door de Zorgverzekeraars vanuit de Aanvullende Verzekering?

Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico. 

Wil jij weer de controle terug hebben over jouw leven?

Meer rust, ontspanning,  het allerbeste voor je zelf?

Dit zeggen mijn cliënten ...

'Ik voelde me niet echt lekker, en had weinig energie"

Halverwege het jaar voelde ik me niet echt lekker, weinig energie en bloedonderzoek leverde op dat er wellicht een virus in mijn lijf zat. Bijna direct na dat onderzoek kreeg ik een forse keelontsteking en een dubbele oorontsteking. Bij die oorontsteking had ik heftig oorsuizen aan beide kanten, alsof er een spaceshuttle in mijn hoofd zat. De huisarts zei dat dit vanzelf over zou gaan. Ik vertrouwde dat helemaal niet omdat mijn echtgenoot chronisch oorsuizen heeft. Ik ging dus op zoek naar iemand die kon helpen. Ik was redelijk in paniek. Zo kwam ik een week voor mijn vakantie bij Josien terecht. Zij is met acupunctuur aan de slag gegaan en heeft eerst gewerkt aan het wegnemen van de slijm in alle holtes. Langzaam maar zeker verbeterde dit en ook het oorsuizen werd aanzienlijk minder. Tijdens een behandeling bij Josien voelde ik letterlijk dat het lichter werd in mijn hoofd, alsof de mist optrok, heerlijk was dat. Nadat de slijmvorming in keel-, neus- en oorgebied duidelijk minder werd, is Josien aan mijn energie gaan werken. Energie die ook nodig is om voldoende weerstand te hebben tegen de virussen die zeker in deze najaarsperiode in de lucht hangen. Een week of vier geleden ben ik met de behandelingen gestopt, ik wilde zien wat mijn lichaam zelf weer aankon. En ik moet zeggen dat ik me sinds lange tijd weer hartstikke goed voel. Ondanks alle drukte en stress op mijn werk voel ik me weer fit en rustig. De proef op de som heb ik afgelopen week gehad. Ik ben 3 dagen hartstikke verkouden geweest maar mijn lijf heeft het dit keer zelf opgeruimd. De energie is er nog. Kortom, ik heb het gevoel dat door de behandeling van Josien de energieblokkades in mijn lichaam zijn opgeheven en dat alles weer vrij kan stromen en zijn werk kan doen. Ik wens jullie ook veel energie.

E.S.  - 48 jaar -  Cadier en Keer

'Ik had last van acne en huidklachten rondom de menstruatie'

De reden dat ik begonnen ben met acupunctuur is vanwege huidproblemen. Al vanaf de puberteit had ik last van ontstekingen, met name hormoon gerelateerd. Jarenlang ging het goed, totdat ik opeens als volwassen vrouw weer klachten kreeg op hele specifieke plekken die niets te maken hadden met de vorige (dacht ik). Na alles geprobeerd te hebben, las ik dat acupunctuur een uitkomst kon bieden. Na een paar behandelingen merkte ik al een positief verschil. Niet in mijn gezicht maar andere vage klachten die ik had werden aanzienlijk minder. Ik dacht 'die klachten horen er bij, zijn niet zo erg' maar Josien leerde mij dat dit er niet bij hoorde. Na 10 behandelingen (het duurde dus toch wel even bij mij) zag mijn gezicht er veel rustiger uit, mijn menstruatieklachten waren aanzienlijk minder, ik voelde me energiek en in balans. Allemaal extra voordelen waar ik in eerste instantie niet voor ging, maar besefte dat ik op meerdere plekken energietekort had toen ik me opeens beter voelde. Ik sliep beter en werd uitgerust wakker. Ook wanneer ik meer stress had op het werk of privé, bood acupunctuur een uitkomst. Acupunctuur is erg persoonlijk vind ik, bij Josien heb ik me geen moment ongemakkelijk of onbegrepen gevoeld. Ze neemt altijd ruim de tijd, stelt kritische vragen en neemt voor iedere behandeling het verloop van het totale traject door. Ze biedt altijd een luisterend oor, neemt je serieus en checkt altijd hoe je lichaam reageert op de behandeling, voor en tijdens de behandeling. Ze zorgt ervoor dat de persoon centraal staat en kijkt naar het lichaam in totaliteit. Geen quick fix aanpak, maar een aanpak voor de lange termijn. Mijn problemen zijn toch ook hormoon gerelateerd en daarbij is het fijn om bij een vrouwelijke acupuncturist te gaan. Ik ben blij dat ik acupunctuur heb ontdekt en dat ik bij Josien ga, kan het echt iedereen aanraden. Naast verhelpen van klachten is het ook nog eens heel erg ontspannend en dat heeft ons lichaam gewoon heel hard nodig. 

A.K., -  32 jaar - Maaastricht

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken, neem dan even contact met me op.