minder menstruatiepijn en meer energie

Last van je hormonen?

vrouw weet ik dat er veel vrouwenklachten zijn zoals Menstruatieklachten, PMS en overgangsklachten die veel invloed hebben op onze fysieke en emotionele toestand. Met deze klachten wordt maar weinig mee gedaan in de reguliere geneeskunde. Vaak wordt aangegeven dat 'het erbij hoort' of dat je 'er maar mee moet leren leven'.


In de Traditionele Chinese Geneeskunde is veel aandacht voor het in balans blijven met deze natuurlijke processen in het lichaam. Want een vrouw is vanaf de puberteit tot na de overgang verbonden met cyclische processen in het leven via haar menstruatie. De hormonen die dit proces regelen, kunnen echter voor veel vervelende kwaaltjes zorgen.


Door deze kennis te combineren met de hedendaagse visie worden goede resultaten bereikt. Hierdoor kan jij je optimaal vrouw voelen in iedere fase van je leven.


Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak.

Menstruatieklachten

Veel vrouwen vinden de menstruatie lastig. Het belemmert hun dagelijkse functioneren, het is ongemakkelijk of ronduit pijnlijk, en vóór de menstruatie hebben ze last van stemmingswisselingen. In onze westerse wereld denken wij dat dit normaal is, dat het erbij hoort. Volgens de Traditionele chinese geneeswijze is dit echter niet normaal. Acupunctuur is bijzonder effectief in het reguleren en harmoniseren van de menstruatiecyclus. Je menstruatie is snel weer regelmatig, zonder pijn of krampen en zonder stemmingswisselingen.

Hormonale klachten

Mannen hebben een schuifknop, vrouwen een schakelkast.