Acupunctuur bij opvliegers

Vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken: opvliegers. Een signaal dat je waarschijnlijk in de overgang bent aangekomen.

De overgang is een natuurlijk proces waarin je als vrouw afscheid neemt van je vruchtbare jaren en waarbij je lichaam zoekt naar een nieuw evenwicht.

Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Deze klachten horen erbij. Maar voor sommige vrouwen worden ze zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt.

Er is een behoorlijke lijst van klachten waar je in de overgang mee te maken kunt krijgen. De klachten die het meest voorkomen zijn:

Lichamelijk:

Nachtzweten

Opvliegers

Onregelmatige menstruatie

Buik- en rugpijn

Hoofdpijn

Vermoeidheid

Hartkloppingen

Gewrichtsklachten

Licht urineverlies

Vaginale droogte

Verminderd libido

Hoge bloeddruk

Osteoporose (botontkalking)


Psychisch:

Slaapproblemen

Stemmingswisselingen

Vergeetachtigheid

Opgejaagd gevoel

Lusteloosheid

Met acupunctuur valt aan veel overgangsklachten wat te doen, en kom je beter door de overgang. Zo kan je je energie weer gaan richten op je leven en op de mogelijkheid tot emotionele, psychische en/of spirituele groei waarmee de overgang gepaard hoort te gaan.

In mijn acupunctuurpraktijk specialiseer ik mij in gynaecologische klachten en heb veel positieve ervaring met overgangsklachten. Ik help je graag.

Wil je weten wat we in jouw geval voor je kunnen betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek