Vergroot je kans op een zwangerschap 

Voor vrouwen en mannen met een kinderwens, ook bij IVF

Herken je dit?

Heb je moeite met  zwanger worden?

,Lukt het maar niet om zwanger te worden? Het kan zijn dat de  innesteling niet lukt. Ook bij de IVF niet. Of heb je al een miskraam gehad? 

Of ben je in een IVF traject en je voelt je opgeblazen, je zit niet lekker in jevel?

Heb je te weinig eicellen of te veel van een magere kwaliteit. Of is de zaadkwaliteit niet optimaal?

Heb je al zoveel geprobeerd?

Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Niemand begrijpt waarom het niet lukt om zwanger te worden.

Onderzoek heeft ook niets bijzonders uitgewezen.

Je wilt graag een oplossing! 

Je staat er nu voor open om het eens vanuit een andere visie te gaan bekijken en actie te ondernemen.

Wil je persoonlijke aandacht zonder medicatie?

Je hebt genoeg van alle hormonenpreparatien (de pil, Utrogestan, Menopur, Extradiol etc.). Je hebt er genoeg van om gezien te worden als een optelsom van allerlei waardes zoals LH, FSH, dikte van het endometrium.

Het wordt weer eens tijd voor meer persoonlijke aandacht.

Je wilt meer steun 

Zie jij ook zo vaak van die vrouwen of koppels die gewoon kinderen krijgen. Het gaat hen zo gemakkekijk af. En doet dat een beetje pijn ook al gun je hen het van harte? 

Je wilt gewoon een baby!

Ja, je wilt graag een kindje op een natuurlijke manier of je wilt wat extra ondersteuning bij het IVF-traject. Wetenschappelijk is ook bewezen dat Acupunctuur de kans van slagen bij IVF met meer dan 30% vergroot. 

Gewoon lekker relaxen

Tijdens de behandeling, (half uurtje) komt er een heerlijke ontspanning over je heen, terwijl je lekker ontspant op een heerlijk rustig muziekje. Daarna komt de energie in herstelde vorm weer terug. Je wordt weer opgeladen.

En wil je dit?

 • Gewoon gezond zwanger worden?
 • Speciale aandacht voor jou waar het bij jou precies mis gaat?
 • De oorzaak van jouw onbegrepen zogenaamde onvruchtbaarheid aanpakken op een diep niveau?
 • Een duidelijke en pijnloze ovulatie creëeren?
 • De kans op innesteling vergroten?
 • De kans op een miskraam voorkomen?
 • Ontspannen deze Emotionele Roller Coaster ervaren?
 • En voor mannen: de zaadkwaliteit verbeteren?

Ik heb goed nieuws voor jou. Dat kan namelijk.....

Acupunctuur vergroot je kans om zwanger te worden 

Met acupunctuur is het mogelijk om je kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. 

Optimaal is 3 maanden voordat je gaat beginnen met IVF of een natuurlijke zwangerschap. Vaak beginnen we met het optimaliseren van een regelmatige en pijnloze menstruatiecyclus en een duidelijke pijnloze ovulatie.


Wetenschappelijk onderzocht

Het inzetten van acupunctuurbehandelingen voor en ná de terugplaatsing is meerdere malen wetenschappelijk onderzocht en bewezen.  


Je neemt jouw hormonale ongemakken toch niet voor lief?

Wanneer je kiest voor acupunctuur verminderen de bijwerkingen van de hormonen die je moet gebruiken als je in een vorm van IVF zit. Of het nu IUI is, IVF of ICSI.


Acupunctuur werkt op de oorzaak van moeilijk-zwanger-worden

We gaan samen de diepte in om jouw probleem in de kern op te lossen. 


Acupunctuur is een natuurlijke, holistische geneeswijze.

In de acupunctuur is moeilijk-zwanger-worden een signaal van disbalans in de meridianen en een disbalans tussen Yin en Yang. Deze disbalans gaan we samen oplossen.  


Elke grote verandering begint met een kleine stap

Als je nu niet aan de slag gaat met het herstellen van jouw energiebalans, dan komt er ook geen verandering! Elke dag heb jij de keuze om te beginnen met het herstel. Dit herstel werkt niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook op mentaal, psychisch en emotioneel niveau. Je voelt je energieker, fitter, vrolijker maar ook rustiger. Meer gegrond. Je kunt makkelijker dealen met de Emotionele Roller Coaster rondom de kinderwens waarbij ik je ondersteun met acupunctuur. Je bent dan beter in staat de spanningen, drukte en zorgen van je af laten glijden. Je hebt meer rust in je hoofd, in je hart en je buik.

Iedere verandering begint met de eerste stap

Leuk om kennis met je te maken

Mijn naam is Josien de Groot. Ik ben inmiddels 17 jaar actief als acupuncturiste. In die 17 jaar heb ik veel mannen en vrouwen met de meest uiteenlopende klachten behandeld met acupunctuur. De laatste jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in de Chinese Vrouwengeneeskunde, gericht op typisch vrouwelijke, chronische, onbegrepen, hormonale ongemakken. Ik heb inmiddels honderden vrouwen geholpen om hun energiebalans te herstellen. Deze vrouwen voelen zich weer rustiger, ontspannen, energieker, weer fit en vrij van allerlei ongemakken en pijn met name rondom de menstruatie, zwangerschap en overgang.  Ze kunnen weer volop van het leven en van het vrouw-zijn genieten. 

Waar kunnen we concreet aan werken:

Bij een natuurlijke zwangerschap:

 • Speciale aandacht voor jou waar het bij jou precies mis gaat of mis zou kunnen gaan
 • De oorzaak van jouw zogenaamde onbegrepen onvruchtbaarheid aanpakken op een diep niveau
 • De menstruatiecyclus optimaliseren. De menstruatiecyclus hoort regelmatig en pijnloos te zijn met normaal bloedverlies
 • Een duidelijke en pijnloze ovulatie creëeren
 • De kans op innesteling vergroten
 • Jouw energie versterken om een embryo/foetus te voeden en vast te houden.


Bij mannen:

 • Verbetering van de kwantiteit en kwaliteit van het zaad.
 • En nee, er worden géén naaldjes in de onderbuik gezet of nog lager.


Bij Kunstmatige Inseminatie (IVF, ICSI, KI, IUI):

 • Ontspannen een punctie ondergaan
 • Vóór en ná de terugplaatsing een acupunctuurconsult om te zorgen dat “het beter pakt”.
 • De innesteling optimaliseren
 • De kans op een miskraam voorkomen
 • De kwaliteit en kwantiteit van de eicelblaasjes verbeteren
 • De dikte van het endometrium optimaliseren
 • Minder last van de vervelende bijwerkingen van de hormonen die je moet gebruiken
 • Ontspannen deze Emotionele Roller Coaster doorlopen


Tijdens de zwangerschap helpt Acupunctuur bij: 

 • Voorkomen van een miskraam
 • Misselijkheid
 • Bandenpijn
 • Lagere onderrug pijn
 • Stuitligging
 • Bevalling opwekken


Na de bevalling:

 • Snel je energie weer terug
 • Voorkom een postnatale depressie

Ervaringen van cliënten

Voordat ik begon met Acupunctuur waren we al 4 jaar bezig met IVF-behandelingen zonder enig resultaat. Daarnaast heb ik ook nog een keer een miskraam gehad.

Toen ik begon met de acupunctuurbehandelingen viel het me meteen op hoe goed ik mezelf voelde. Het heeft me enorm geholpen bij de fysieke en emotionele spanning tijdens het IVF-traject, variërend van hormonale disbalans tot het omgaan met de effecten van stress en vermoeidheid.

We waren erg gelukkig toen ik door de IVF zwanger werd van een tweeling. Ik ben ervan overtuigd dat de acupunctuur zijn steentje daaraan heeft bijgedragen. Daarnaast was de Acupunctuur erg ondersteunend tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Tijdens de zwangerschap heb ik me evenwichtig en stabiel gevoeld. De acupunctuurbehandelingen werkten goed tegen de ochtendmisselijkheid, pijnlijke buik en onderrug, vermoeidheid en vergeetachtigheid. En na de zwangerschap bij de borstvoeding. 

Aneta S., Maastricht

J.K. Maastricht

Secretaresse

Wat een ontspanning!

Pfff, nooit gedacht dat een paar naaldjes zo ontspannend kunnen werken! Ik voel de spanningen zo uit mijn lichaam stromen.

Al na 2 behandelingen was de pijn van de endometriose minder hevig en korter. Ik voel me veel optimistischer en laat mijn dagelijkse planning minder beïnvloeden door mijn endometriose.

Ik ben Josien zo dankbaar dat ze me met acupunctuur uit de neerwaartse spiraal heeft kunnen halen van veel pijn, moe, terneergeslagen voelen en enkele dagen per maand niet aan de dagelijkse activiteiten kunnen deelnemen.

Vrouwen met endometriose zullen dit zeker herkennen. Ik raad hen dan ook aan acupunctuur te proberen bij mij heeft het zeer goed geholpen.

Nancy Smets, Eijsden

Hoe gaat het in de praktijk?

Vrijblijvend Intake Gesprek 

We plannen een vrijblijvende afspraak, dit duurt 15 tot 30 minuten en kost 37,50 Euro. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Maastricht. We spreken dan jouw gezondheidsklachten door en ik kijk of ik verwacht of ik jou kan helpen.

Maatwerk

Plan op maat: een plan speciaal voor jou! Want niemand is hetzelfde.

Geen standaardbehandelingen want niemand is hetzelfde en geen enkele klacht is hetzelfde. Binnen de Acupunctuur behandelen we de 'zieke' persoon en niet de ziekte. 

Werken aan de oorzaak

Geen symptoombestrijding maar we gaan de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid behandelen. Zodat jij echt het verschil gaat merken! 

Meerdere consulten

Ik ben een groot voorstander van meerdere consulten. Met een minimum van 8 consulten. Omdat je dan pas echt wat bereikt! Optimaal resultaat bij een kinderwens (IVF/ICSI/IUI) s meestal als je 3 maanden vantevoren begint met acupunctuur. 

Zorgverzekeraars vergoeden Acupunctuur

Als je aanvullend verzekerd bent worden de acupunctuurbehandelingen voor een groot deel door je Zorgverzekeraar vergoed. Het wordt niet verrekend met je Eigen Risico. Kijk even bij  'praktische info' voor een overzicht wat jij vergoed krijgt.

Wat mag je verwachten van de acupunctuurbehandelingen?

 • Een gratis intake of kennismakingsgesprek - wat heb jij nodig om weer in balans te komen?
 • Een concreet plan van aanpak na ons intake gesprek - helemaal op maat gemaakt!
 • Onbeperkt contact - houd mij op de hoogte van je vorderingen of stel je vragen via whatsapp, de email of een telefoontje! Ik help je graag!
 • Optimalisatie van jouw gezondheid, energie, welbevinden, geen pijnklachten en andere ongemakken meer.
 • Open communicatie - ik hou van openheid en eerlijkheid. Op die manier krijg je altijd het beste van mij en met 100% inzet.
 • Ik geef de acupunctuurbehandelingen aan de hand van wat er op dat moment aan de hand is bij jou. Maar ook afhankelijk van waar in de menstruatiecyclus jij zit - Op basis daarvan kunnen we door elke acupunctuursessie een stapje vooruit zetten op jouw tempo 
 • Verdieping - meerdere acupunctuurconsulten die je echt verbetering van je welbevinden en gezondheid gaan geven. Geen symptoombestrijding, maar werken vanuit de kern van het probleem!
 • Geen standaardbehandelingen want niemand is het zelfde en geen enkele klacht is hetzelfde. Trouwens binnen de Acupunctuur behandelen we de zieke persoon niet de ziekte. 

Alle voordelen op een rij:

Het levert je meer op

Je energie komt weer terug, terwijl het diep in je zelf rustig en stabiel voelt.. Pijnklachten en ongemakken worden minder. 

Langere termijnresultaten

Door meerdere acupunctuur-behandelingen ga jij op de langere termijn  het verschil ervaren! 

Intensieve begeleiding

Van mij krijg je 100% inzet. 

Ik wil jou graag helpen. Daarom ga ik je intensief begeleiden zodat jij echt geholpen gaat worden.

Maatwerk

Door maatwerk sluit ik mij aan bij jouw behoeftes en jouw specifieke gezondheidsklachten. . Wat heb je nodig om weer in balans te komen? Geen standaard behandelingen, maar speciaal op maat gemaakt.

Werken vanuit de kern

Geen symptoom bestrijding maar echt een verdiepingsslag maken door de oorzaak van de verstoring, pijnklachten, ongemakken te behandelen. Zodat je op die manier echt het verschil kunt merken!

 Vergoeding Acupunctuur      

Wist je dat mijn acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed worden door de Zorgverzekeraars vanuit de Aanvullende Verzekering?

Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico. 

Wil jij er alles aan doen om je kans op een gezonde zwangerschap te vergroten?