hooikoortsvrij genieten van de lente

Hooikoortsvrij genieten van de lente

Hooikoortsvrij genieten van de lente met acupunctuur

Heerlijk straks de lente! Het groen komt op, de kou hebben we achter de rug. Jammer dat voor heel veel mensen hooikoortsklachten de lente negatief kan domineren. Medicatie kan verlichting geven, maar het probleem is er nog steeds.

Veel overgevoeligheidsreacties

Bij hooikoorts zijn de slijmvliezen van neus en keel overprikkeld. Veel mensen hebben last van jeukende, tranende en branderige ogen, niezen of benauwdheid. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid, kortademigheid en een gevoel van algehele malaise. Alle reden dus om er iets aan te doen! En als je aanvullend verzekerd bent worden de acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed door de zorgverzekeraars.

Helpt acupunctuur mij van mijn hooikoorts af?

In de Chinese Geneeswijze zien we hooikoorts o.a. als een gebrek aan energie in de longen (een niet goed werkend afweermechanisme). Met acupunctuur is deze balans weer gemakkelijk te herstellen. Door het aanbrengen van flinterdunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam, verminderen de acute klachten, en versterkt het jouw afweermechanisme.

Acupunctuur werkt heel goed in acute gevallen van hooikoorts. Na 3 tot 4 behandelingen voel je je meestal al aanzienlijk beter maar om ook je afweermechanisme goed te versterken raad ik mensen dan toch aan ongeveer 6 acupunctuurbehandelingen te ondergaan.

Het allerbeste is om in de winterperiode al te beginnen met acupunctuur, zodat je sterker het voorjaar ingaat.

Uit onderzoek van de WHO (world health organisation) blijkt dat acupunctuur betere resultaten geeft dan het nemen van antihistamine.

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.