menstruatiepijn is ongezond

Menstruatiepijn is ongezond

Veel vrouwen en meisjes hebben last van een pijnlijke menstruatie. Pijnlijke buikkrampen die uitstralen naar de benen toe. Vaak gaat dat ook gepaard met steken in buik en borst, misschien ook een pijnlijke onderrug en ben je ook nog super kouwelijk en lig je het liefste in je bed of lekker in een warm bad. Waarschijnlijk merk je ook dat dat je goed doet, die warmte van je bed of bad, of in de vorm van een warme kruik op je buik.


Lekker-in-bed-als-je-ongesteld-bent


Heb je al van alles al geprobeerd?


Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om deze klachten en ongemakken tijdens je menstruatie te verminderen of helpen. En ben je er ook achter gekomen dat eigenlijk niks helpt, of dat er zelfs geen remedie voor is. Misschien heeft je huisarts je geadviseerd de pil of een hormoonspiraaltje te gaan gebruiken tegen deze pijn en krampen.  Zo wordt de natuurlijke menstruatie stilgelegd, en wordt er een kunstmatige bloeding opgewekt zodat de klachten afnemen.

 

Paracetamol-tegen-menstruatiepijn


Vaak anticonceptie tegen menstruatie pijn, maar werkt dat nu echt?


Veel vrouwen krijgen door anticonceptie, dus door het slikken van deze hormonen,  vaak weer andere klachten. Zoals bijvoorbeeld te weinig bloedverlies. Waarschijnlijk vindt je dat nu niet vervelend en komt het alleen maar goed uit maar langdurig pilgebruik kan invloed hebben op jouw vruchtbaarheid als vrouw. Of heb je gemerkt dat je daarvoor in de plaats veel meer last hebt gekregen van spanningen in je hele lichaam of alleen in je nek en schouders.Acupunctuur zou best wel eens de oplossing kunnen zijn voor jouw pijnlijke menstruatie


Heb je er wel eens aan gedacht dat acupunctuur wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor jouw pijnlijke menstruatie? Je hoort er steeds meer over, steeds meer vrouwen die echt baat hebben bij acupunctuur en zo weer een normale, pijnloze menstruatie hebben en zich daardoor energieker voelen. Ze kunnen gewoon weer naar school gaan, hun studie volgen of gewoon weer hun werk doen. Daarnaast voelen ze zich vaak ook op mentaal, geestelijk en emotioneel vlak stukken beter. Ze zitten gewoon beter in hun vel, zijn opgewekter en hebben meer energie.


minder menstruatiepijn en meer energie

 

Hoe werkt dat dan met die acupunctuur?


De menstruatiecyclus is volgens de Traditional Chinese Medicine (TCM) waarvan Acupunctuur een belangrijk onderdeel is,  een  belangrijke graadmeter voor de gezondheid van vrouwen. Hoe jouw menstruatiecyclus er uit ziet is mede bepalend voor jouw vruchtbaarheid en op latere leeftijd, de overgang of menopauze.

Hiermee bedoel ik dat als je menstruatie niet lekker loopt – dus als deze ongemakken geeft – heeft dat vaak ook gevolgen voor een eventuele kinderwens en op latere leeftijd hoe jouw overgang of menopauze er uit gaat zien en of jij daar veel last van zou kunnen hebben. Daarom is het zo belangrijk om de menstruatie zo te reguleren dat deze een normale menstruatie zo goed mogelijk benadert.


Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals menstruatieklachten op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.


Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.