hoofdpijn en acupunctuur

Migraine en Acupunctuur

Migraine en acupunctuur

Bij migraine treedt meestal een eenzijdige bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

Helpt acupunctuur mij van mijn hoofdpijn af ?

In veel gevallen kan de acupuncturist de hoofdpijn effectief bestrijden. Vrijwel iedereen die met (ook heel ernstige) migraineklachten voor een acupunctuurbehandeling komt ervaart al snel een duidelijke vermindering van de ernst en de frequentie van de aanvallen.  Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale lichaamsfunctioneren als mogelijke oorzaak van de klacht.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in uw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na zes behandelingen. Andere komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals vermoeidheid en burn-out op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.

Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.