Vermoeidheid en burn-out pak je aan met acupunctuur

Vermoeidheid en Burn-out aanpakken met Acupunctuur

Vermoeidheid is een van de meest aangegeven klachten die ik zie in mijn praktijk. Ondanks dat vermoeidheid door iedereen hetzelfde wordt ervaren is de oorzaak heel erg verschillend. De meest voorkomende oorzaken zijn: stress, overwerk, emoties, vermoeidheid na een griep, ziekte van Pfeiffer, allergie, voedsel intolerantie.


Burn out

Bij een burn out zijn de vermoeidheidsklachten dusdanig erg dat dit vaak gepaard gaat met psychische problemen. Vaak zie je dat een burn out tijd nodig heeft om op te lossen.

Acupunctuur heeft mij enorm geholpen om redelijk snel te herstellen van een flinke burn out

Acupunctuur kan je met name ondersteunen om het genezingsproces van een burn out te versnellen. Ook mij heeft acupunctuur enorm geholpen om redelijk snel te herstellen van een flinke burn out. Vaak is er ook een mentale omslag nodig om de klachten aan te kunnen.


CVS (–°hronisch vermoeidheidssyndroom)

CVS is een veel voorkomende aandoening. In de westerse geneeskunde zijn geen mogelijkheden voor het behandelen van deze aandoening. De TCM (Chinese Geneeswijze) kent een andere manier van diagnosticeren waardoor het mogelijk wordt deze aandoening wel te behandelen. De oorzaak van dit probleem wordt chinees gezien meestal veroorzaakt door een leegte van bepaalde meridianen, onverwerkte emoties of een externe pathogeen (zoals allergie, voedsel intolerantie, ziekten (Pfeiffer, malaria enz)). Een grote groep patiënten heeft veel baat gehad bij de acupunctuurbehandelingen en ervaart een sterke en blijvende vooruitgang.


Acupunctuur

Acupunctuur kan ingezet worden op veel gebieden. Vaak hoort u dat mensen nog weken moe zijn na een griepje, of al door spanning en stress op het werk steeds vermoeider worden, maar ook 's ochtends vroeg bij het ontwaken al uitgeput zijn.

Stress en emoties zijn oorzaken die vermoeidheid kunnen veroorzaken. Acupunctuur kan helpen rust te vinden en problemen structureel aan te pakken. En dit geeft je meer energie om je te richten op positieve zaken.


Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals vermoeidheid en burn-out op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.


Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.