arrow_drop_up arrow_drop_down

Vermoeidheid en Burn out te lijf met Acupunctuur

Vermoeidheid is een van de meest aangegeven klachten die ik zie in mijn praktijk. Ondanks dat vermoeidheid door iedereen hetzelfde wordt ervaren is de oorzaak heel erg verschillend. De meest voorkomende oorzaken zijn: stress, overwerk, emoties, vermoeidheid na een griep, ziekte van Pfeiffer, allergie, voedsel intolerantie.

Burn out

Bij een burn out zijn de vermoeidheidsklachten dusdanig erg dat dit vaak gepaard gaat met psychische problemen. Vaak zie je dat een burn out tijd nodig heeft om op te lossen.

Acupunctuur heeft mij enorm geholpen om redelijk snel te herstellen van een flinke burn out

Acupunctuur kan je met name ondersteunen om het genezingsproces van een burn out te versnellen. Ook mij heeft acupunctuur enorm geholpen om redelijk snel te herstellen van een flinke burn out. Vaak is er ook een mentale omslag nodig om de klachten aan te kunnen.

CVS (Š”hronisch vermoeidheids syndroom)
CVS is een veel voorkomende aandoening. In de westerse geneeskunde zijn geen mogelijkheden voor het behandelen van deze aandoening. De TCM (Chinese Geneeswijze) kent een andere manier van diagnosticeren waardoor het mogelijk wordt deze aandoening wel te behandelen. De oorzaak van dit probleem wordt chinees gezien meestal veroorzaakt door een leegte van bepaalde meridianen, onverwerkte emoties of een externe pathogeen (zoals allergie, voedsel intolerantie, ziekten (Pfeiffer, malaria enz)). Een grote groep patiƫnten heeft veel baat gehad bij de acupunctuurbehandelingen en ervaart een sterke en blijvende vooruitgang.

Acupunctuur
Acupunctuur kan ingezet worden op veel gebieden. Vaak hoort u dat mensen nog weken moe zijn na een griepje, of al door spanning en stress op het werk steeds vermoeider worden, maar ook ’s ochtends vroeg bij het ontwaken al uitgeput zijn.

Stress en emoties zijn oorzaken die vermoeidheid kunnen veroorzaken. Acupunctuur kan helpen rust te vinden en problemen structureel aan te pakken. En dit geeft je meer energie om je te richten op positieve zaken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Deze website verzamelt cookies