Page content

Kort lontje vlak voor de menstruatie?

Kort lontje vlak voor de menstruatie?

Ben je 1 of 2 weken voor de menstruatie niet te genieten en snel uit je doen? Hoofdpijn, gespannen borsten, vasthouden van vocht, buikkrampen, vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid en depressieve gevoelens?

Volgens de filosofie van de Chinese Geneeskunde kunnen deze symptomen duiden op een gestagneerde Lever Energie. Met acupunctuur gaan we deze energie weer laten stromen en in balans brengen met als resultaat:

 • regelmatige menstruatiecyclus
 • nauwelijks tot geen krampen
 • normaal bloedverlies
 • je bent weer vrolijk en fit

Stemmingswisselingen kunnen duiden op PMS. PMS is een afkorting voor Pre Menstrueel Syndroom en is een syndroom die uit diverse symptomen bestaat die veel vrouwen zullen herkennen.

De belangrijkste klachten bij PMS zijn klachten die 1 tot 2 weken voor de menstruatie al beginnen zoals : hoofdpijn, gespannen borsten, vasthouden van vocht, buikkrampen, vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid en depressie of depressieve gevoelens.

In de Chinese Geneeskunde is de Lever het orgaan die er voor hoort te zorgen dat alle processen in het lichaam soepel verlopen. De leverenergie stuurt diverse orgaansystemen aan en stagnatie van deze leverenergie die veroorzaakt kan worden door stress en spanningen of door een tekort van Milt-Qi of Hartbloed kunnen diverse klachten ontstaan die erg lijken op PMS.

Door acupunctuur is deze stagnatie van de leverenergie weer op te lossen en de tekorten kunnen worden aangevuld.

Vrouwen die gedurende hun vruchtbare periode veel last van PMS hebben lopen een verhoogd risico om ook veel klachten tijdens de Menopauze te ervaren, het is dezelfde Leverenergie die ook dit proces soepel en zonder al teveel bijverschijnselen te laten verlopen. Het is dan ook raadzaam om PMS zo snel mogelijk te laten behandelen en meer plezier als vrouw uit je leven te halen..

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Comment Section

  0 reacties op “Kort lontje vlak voor de menstruatie?

  Plaats een reactie


  *


  background: rgba(255, 255, 255, 0.73);