Wat is acupunctuur?

Waarom helpt acupunctuur?

Steeds meer mensen komen er achter dat er binnen de reguliere westerse geneeswijze weinig tot geen begrip of behandeling mogelijk is voor veel fysieke, emotionele of psychische ongemakken. Ze moeten er ‘maar mee leren leven’ of medicatie slikken.

Steeds meer mensen die te maken krijgen met onbegrepen ziektes of ongemakken kunnen veel baat hebben bij acupunctuur

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze daarentegen zijn veel ziektebeelden zoals vermoeidheid, spanningen, stemmingswisselingen, opvliegers en hoofdpijn met acupunctuur gemakkelijk en relatief snel te verhelpen.

Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionelee chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast

Acupunctuur zet je lichaam aan om zichzelf op een natuurlijke wijze te genezen. Zo voorkomt, geneest of verlicht het ziektes. Acupunctuur beinvloedt de energiestromen in je lichaam.


Energie verplaatst zich in je lichaam via energiebanen

Energie verplaatst zich in je lichaam via energiebanen, de zogenaamde meridianen. Door het plaatsen van flinterdunne, steriele naaldjes op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen. Over het algemeen voelt men weinig tot niets van het plaatsen van de naaldjes.

Lichaam, geest en omgeving vormen een geheel

De chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving een geheel zijn. Deze gedachte begint in het westen steeds meer terrein te winnen. Daarom wordt acupunctuur steeds minder als een alternatieve geneeswijze beschouwd en steeds meer als een aanvulling op de westerse geneeskunde.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) wordt al ca 4.000 jaar onafgebroken uitgeoefend. Hiermee is het de geneeskunde die het langst aaneengesloten wordt beoefend in heel de wereld.

Acupunctuur is verreweg de meest bekende discipline binnen de TCG.

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.


Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals vermoeidheid en burn-out op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.


Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.