Acupunctuur en vermoeidheid

Acupunctuur en vermoeidheid


Veel oorzaken van vermoeidheid

Er zijn veel oorzaken van vermoeidheid. Stress kan een oorzaak zijn, helemaal als dit samen gaat met slecht slapen. Ook een slechte voeding kan een oorzaak zijn, of een niet goed functionerende spijsvertering. Voor we kunnen behandelen zullen we dus eerst de oorzaak moeten bepalen.

Afhankelijk van de oorzaak kan acupunctuur de oplossing zijn, of een deel van de oplossing.


Vermoeidheid door stress

Als stress de oorzaak is van jouw vermoeidheid, kunnen we dit goed aanpakken met acupunctuur. In dat geval kunnen we dan zowel de vermoeidheid zelf als de oorzaak van de vermoeidheid aanpakken.

Met acupunctuur kunnen we dit tegelijkertijd doen. Door de stress in je lichaam te verminderen zal je lichaam al beter gaan functioneren en al meer energie aanmaken. Door specifieke punten te zetten kunnen we dit versterken. Zodra de energie sterker wordt zal je ook merken dat je stressfactoren makkelijker aan kunt.


Lichamelijk of geestelijk moe ?

We kunnen geestelijk moe zijn, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iets te ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Voor beide vormen geldt dat deze een gedeelte van de dag aanwezig kunnen zijn of voortdurend.


Vermoeidheid door een slechte spijsvertering

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Verschillende darmaandoeningen kunnen de opname van voedingstoffen bemoeilijken. Natuurlijk zal je dan ook merken dat je minder energie hebt. Met acupunctuur is het mogelijk de werking van de darmen te ondersteunen en de energie weer op te bouwen.

Een slechte spijsvertering kan door stress veroorzaakt worden of door slecht met jezelf omgaan. Voeding die niet bij je past kan ook een oorzaak zijn. In deze gevallen is de vermoeidheid goed op te lossen.


Vermoeidheid door andere oorzaken

Andere oorzaken kunnen zijn een onderliggend virus, bloedarmoede, een ziekte.  Met acupunctuur versterken we vervolgens het lichaam om weer snel op te bouwen.


Elke vermoeidheid is anders

Geen enkele vermoeidheid is het zelfde. Geen mens is het zelfde. Om te zeggen of acupunctuur jou kan helpen heb ik meer informatie nodig. Zoals je voorgeschiedenis, ik zou graag je pols willen voelen en je tong willen bekijken. 


Dus neem nu zelf het touw in handen

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Vertel me waar jij mee zit en ik zal je zeggen of ik verwacht of acupunctuur jou kan helpen. We kunnen dan als je wilt meteen  een afspraak maken voor een consult en meteen aan de slag gaan of je kiest voor 30 minuten vrijblijvend kennismakingsgesprek voor als je eerst nog wat meer informatie nodig hebt.