Herstellen van jouw balans

Als ik de oorzaak van je klachten heb achterhaald volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze stel ik je mijn behandelplan voor. Ik vertel je precies wat mijn bevindingen zijn en wat er gaat gebeuren. En kunnen we gaan beginnen met het herstellen van jouw balans

Behandeling

De acupunctuurbehandeling zelf gebeurt met flinterdunne steriele naaldjes. Deze zet ik heel oppervlakkig op acupunctuurpunten op de meridianen in je lichaam. Eventuele energieblokkades worden zo in beweweging gebracht en opgeheven.

De naaldjes blijven zo een 20 tot 30 minuten zitten terwijl je lekker ontspannen kunt blijven liggen. Veel mensen voelen zich na het acupunctuurconsult heerlijk ontspannen maar toch energiek.

Vind jij acupunctuur eng? Nergens voor nodig!

Een acupunctuurbehandeling door een ervaren behandelaar zoals ik doet absoluut geen pijn. Het gaat heel zachtjes en voorzichtig. Bovendien proberen we in de eerste behandelsessie altijd eerst uit hoe het bij jou gaat. Lees ook: Is acupunctuur eng?

Een acupunctuurbehandeling is maatwerk

Gezien de denkwijze van TCG dat alles in beweging is -niet alleen in onszelf maar ook in onze omgeving - en niemand hetzelfde is, zal de behandeling voor iedereen verschillen. Er is dus geen standaard plan-van-aanpak voor één bepaalde klacht. Over het algemeen duurt de behandeling langer als je klachten al langer bestaan.

Hoeveel behandelingen?

Sommige mensen reageren snel op een behandeling, bij anderen duurt het wat langer. Dat kan afhangen van je leeftijd en hoe lang jij je al klachten hebt.

De meeste mensen krijgen eerst 5 behandelingen van één maal per week. Daarna evalueren we of de behandeling aanslaat en of de klachten minder zijn geworden.

Eventueel stel ik weer een nieuwe diagnose en pas ik de behandeling aan. Na 8 of 9 behandelingen evalueren we weer. Wanneer blijkt dat het dan al veel beter gaat, bouwen we langzaam af.

Naast klassieke Chinese acupunctuur maak ik in mijn praktijk ook gebruik van Japanse acupunctuur (werkt oppervlakkiger en subtieler), oor-acupunctuur, moxa, cupping, guasha.

Artikelen in Alles over de acupunctuurbehandeling