Waarom werkt acupunctuur?

Steeds meer mensen komen er achter dat er binnen de reguliere westerse geneeswijze weinig tot geen begrip of behandeling mogelijk is voor veel fysieke, emotionele of psychische ongemakken. Ze moeten er ‘maar mee leren leven’ of medicatie slikken.
Steeds meer mensen die te maken krijgen met onbegrepen ziektes of ongemakken kunnen veel baat hebben bij acupunctuur

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze daarentegen zijn veel ziektebeelden zoals vermoeidheid, spanningen, stemmingswisselingen, opvliegers en hoofdpijn met acupunctuur gemakkelijk en relatief snel te verhelpen.
Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionelee chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast

Acupunctuur zet je lichaam aan om zichzelf op een natuurlijke wijze te genezen. Zo voorkomt, geneest of verlicht het ziektes. Acupunctuur beinvloedt de energiestromen in je lichaam.
Energie verplaatst zich in je lichaam via energiebanen

Energie verplaatst zich in je lichaam via energiebanen, de zogenaamde meridianen. Door het plaatsen van flinterdunne, steriele naaldjes op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen. Over het algemeen voelt men weinig tot niets van het plaatsen van de naaldjes.
Lichaam, geest en omgeving vormen een geheel

De chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving een geheel zijn. Deze gedachte begint in het westen steeds meer terrein te winnen. Daarom wordt acupunctuur steeds minder als een alternatieve geneeswijze beschouwd en steeds meer als een aanvulling op de westerse geneeskunde.

Artikelen in Waarom werkt Acupunctuur?