Het gebeurt steeds vaker dat dokters hun patiënten een acupuncturist aanraden om hun kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten zodra ze een IVF-traject ingaan . Wat helaas nog minder bekend is, is de sterke rol die Acupunctuur kan spelen in het versterken en ondersteunen van een gezonde zwangerschap. Het is zelfs zo, dat Acupunctuur de kans op een miskraam aanzienlijk kan verminderen.
Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een Geneeswijze waarbij flinterdunne, kleine wegwerpnaaldjes worden gezet in de huid op specifieke punten, de zogenaamde acupunctuurpunten.
Alles is Energie

Volgens de Oosterse visie, is Qi de levenskracht of essentiële energie die aanwezig is in alles wat leeft. De Qi-stroom kan geblokkeerd raken bij ziekte, stress en tal van uitdagingen in ons dagelijks leven. Acupunctuur helpt deze Qi te deblokkeren, zodat je lichaam zich zelf heelt en weer sterk wordt.
Hoe ziet de Westerse Geneeswijze Acupunctuur?

De Westerse Geneeswijze ziet de acupunctuur iets anders. Westerse studies hebben aangetoond dat Acupunctuur een aanzienlijk effect kan hebben op het centraal zenuwstelsel, dat het veranderingen stimuleert in de hersenen die genezing bevorderen. Daarnaast wordt het natuurlijke genezend vermogen van ons lichaam versterkt. Ondanks dat de complexe effecten van acupunctuur niet helemaal worden begrepen, heeft acupunctuur genoeg succesvolle resultaten laten zien in tal van onderzoeken en dat het werkt bij tal van aandoeningen zoals aangetoond door de  World Health Organization (WHO) .
Hoe kan Acupunctuur helpen bij een gezonde zwangerschap?

Acupunctuur is een holistische geneeswijze waarbij de acupuncturist zich focust op het genezen van de mens, in plaats van het behandelen van een ziekte of een aantal symptomen.

De behandeling begint bij het leggen van het best mogelijke fundament voor een gezonde zwangerschap.

Acupunctuur ondersteunt in de ontwikkeling van de foetus. Het helpt bij het stabiliseren bij je hormoonlevels van LH, FSH, HCG. Zo is er een grotere kans op een zwangerschap. Daarnaast bevordert acupunctuur de kwaliteit van Bloed, de doorbloeding naar de baarmoeder en door het gehele lichaam, zodat de foetus de essentiële voedingsstoffen krijgt, die het nodig heeft.

  
Het is raar maar waar: Acupunctuur werkt enorm ontspannend

Acupunctuur staat ook bekend om zijn ontspannende werking. Chronische of diep gewortelde zorgen en ongerustheid vreten aan je energie en maken het lastiger een gezonde zwangerschap te behouden. De diepe ontspannende werking van acupunctuur zorgt er voor dat je lekker in je vel zit en dat je meer rust in je hoofd ervaart. Zodat jouw lichaam zich kan focussen op het voeden van de kleine leven in je buik.

Ben je nieuwsgierig wat acupunctuur voor jou zou kunnen betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Of: maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvend  kennismakingsgesprek.

Artikelen in Een gezonde zwangerschap is belangrijk