Vermoeidheid is een van de meest aangegeven klachten die ik zie in mijn praktijk. De meest voorkomende oorzaken zijn: stress, overwerk, emoties, vermoeidheid na een griep, ziekte van Pfeiffer, allergie, voedsel intolerantie.

Veel oorzaken van vermoeidheid

Er zijn veel oorzaken van vermoeidheid. Stress kan een oorzaak zijn, helemaal als dit samen gaat met slecht slapen. Ook een niet goed functionerende spijsvertering kan de oorzaak zijn. Het kan ook zijn dat je altijd super kouwelijk bent. Dat is ook een signaal dat er te weinig energie is.

Afhankelijk van de oorzaak kan acupunctuur de oplossing zijn, of een deel van de oplossing.

Vermoeidheid door stress

Als stress de oorzaak is van jouw vermoeidheid, kunnen we dit goed aanpakken met acupunctuur. In dat geval kunnen we dan zowel de vermoeidheid zelf maar ook de oorzaak van jouw vermoeidheid aanpakken. Met acupunctuur kunnen we dit tegelijkertijd doen.

Wat we als eerste doen is de stress in je lichaam verminderen zodat je lichaam al beter gaat functioneren en al meer energie kan aanmaken. Daarnaast gaan we jouw energie nog meer versterken door het zetten van ragfijne naaldjes op energie versterkende acupunctuurpunten. Zodra jouw energie sterker wordt zal je ook merken dat je stressfactoren makkelijker aan kunt. Dat je beter en makkelijker bij je zelf kunt blijven.

Lichamelijk of geestelijk moe ?

Je kunt geestelijk moe zijn of lichamelijk of allebei tegelijk.

Bij lichamelijke vermoeidheid kunnen je lichaam en ledematen zwaar aanvoelen. Je hebt nauwelijks energie om iets te ondernemen.

Bij geestelijke vermoeidheid voel je meer een zwaar gevoel in je hoofd en een bepaalde dufheid. Sommige mensen spreken van een wattengevoel in het hoofd, die vaak samen gaat met verminderde concentratie, lusteloosheid en misschien vergeetachtigheid.

Vermoeidheid door een slechte spijsvertering

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Verschillende darmaandoeningen kunnen de opname van voedingstoffen bemoeilijken. Natuurlijk zal je dan ook merken dat je minder energie hebt. Met acupunctuur is het mogelijk de werking van de darmen te ondersteunen en de energie weer op te bouwen.

Vaak wordt een slechte spijsvertering veroorzaakt door stress of een verkeerd voedingspatroon. In deze gevallen is de vermoeidheid goed op te lossen.

Vermoeidheid door andere oorzaken

Andere oorzaken kunnen zijn een onderliggend virus, bloedarmoede, een ziekte. Met acupunctuur versterken we vervolgens de betrokken meridianen in jouw lichaam om weer snel je energie terug te krijgen.

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.

Artikelen in Vermoeidheid