Miskraam voorkomen

Miskraam? Hoe voorkom je dat?

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden en is je zwangerschap al eens eerder geëindigd in een miskraam? Denk dan eens aan Acupunctuur.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze waarvan Acupunctuur een groot onderdeel is, is er vaak een duidelijke oorzaak te vinden die te maken heeft met miskramen.

Een miskraam is net zo uitputtend als een complete voldragen zwangerschap

Een miskraam is volgens de Chinese visie, die op een andere manier de fysiologie van de vrouw bekijkt dan de Westerse reguliere geneeswijze, minstens zo uitputtend als een complete voldragen zwangerschap. Bij veel vrouwen weegt het vaak nog zwaarder, omdat er zoveel verdriet en andere onverwerkte emoties bij komen kijken.

Maar wat ook zwaar telt is het onbegrip van de buitenwereld voor deze zware teleurstelling.

 


 voorkom een miskraam met acupunctuur

In de Acupunctuur werken we met meridianen. Deze meridianen die je kunt vergelijken met onzichtbare energiebanen stromen van top tot teen door je lichaam. Van de tenen naar het hoofd en weer terug.  Het is een heel netwerk van energiebanen. Elke meridiaan verbindt zich met een orgaan. Zo is er een Nier-meridiaan, Blaas-meridiaan, Lever-meridiaan, Galblaas-meridiaan, Milt-meridiaan, Maag-meridiaan, Hart-meridiaan, Dunne Darm-meridiaan, Long-meridiaan, een Dikke Darm-meridiaan, SanJiao-meridiaan en Pericard-meridiaan. En zo zijn er ook nog wondermeridianen die weer werken op een dieper niveau.


Wat is acupunctuur?


Het verloop van de meridianen in de acupunctuur

Ik heb de Chinese meridianen hierboven met een hoofdletter geschreven omdat de Nier-Qi (Qi is levensenergie) veel meer doet dan onze nieren zoals wij die kennen. Ik zal hieronder een korte uitleg geven wat voor dit artikel het meest interessant is om te weten over de Chinese Nier-meridiaan en waar ze zoal bij betrokken is. Want de Nier-meridiaan is vaak een van de meridianen die het meest betrokken is bij een miskraam.

De Nier-meridiaan controleert het water in het lichaam. Is de bron van alle Yin en Yang in het lichaam. Het beheerst de reproductie, groei en ontwikkeling.

De Nier staat voor existentiële angst. Een reëele angst die te maken heeft met zelfbehoud, ons voortbestaan. Bij gevaar of dreiging.

Het emotioneel-mentale karakter van de Nier is de wilskracht. Wanneer de Nieren sterk zijn is de wilskracht sterk, men kan een doel nastreven. Iemand met een zwakke Nier-Qi heeft meestal weinig wilskracht. Deze mensen kunnen wel enthousiast aan iets beginnen, maar hebben meestal moeite om het af te maken. Ze raken snel ontmoedigd en dwalen van het doel af. Het versterken van de Nier-meridiaan kan hierbij helpen.

De Nier-meridiaan is nauw betrokken bij de wondermeridianen de Ren Mai en Chong Mai. Deze wondermeridianen werken op een dieper niveau.  Via deze wondermeridianen is het mogelijk de uterus te behandelen bij problemen zoals infertiliteit, menstruatieklachten en post-partum-klachten. Post-partum klachten zoals een post-natale depressie.

Door het versterken van de meridianen, en met name de Nier-meridiaan, die betrokken zijn bij de zwangerschap of de meridianen die in jouw geval niet helemaal in balans zijn of niet sterk genoeg zijn, kan acupunctuur jou ondersteunen bij jouw zwangerschap.


Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals vermoeidheid en burn-out op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.

Ben je nieuwsgierig wat acupunctuur voor jou zou kunnen betekenen?


Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.