lekker ontspannen gevoel met acupunctuur

Stress en spanningen? Hoe kom je er echt van af?

We hebben allemaal regelmatig stress, en daar is op zich niks mis mee. Maar zodra het teveel wordt of te vaak en langdurig, kun je allerlei klachten krijgen. Zoals gespannen zijn, irritatie, gespannen en pijnlijke spieren in nek en schoudergebied, hyperventilatie, maag- en darmklachten, een kort lontje, je niet meer kunnen focussen, vermoeidheid, hoofdpijn, tot burn-out aan toe. Het kan behoorlijk wat impact op je hebben. Dus onderschat het niet.


We nemen te weinig rust

Wij zijn het zo gewend om veel stress te hebben in onze westerse maatschappij en altijd maar bezig met tal van activiteiten. Zelfs in onze vrije tijd moeten we van alles, want rustig thuis zitten en genieten van de rust in de tuin, vinden we vaak ook maar saai. Echte rustmomenten kennen we nauwelijks. We zijn toch altijd maar weer op zoek naar nieuwe prikkels. Ook als we 'vrij' zijn of vakantie hebben. Dat kan zijn in de vorm van een etentje, een filmpje, een avondje stappen, op zondag naar de Ardennen rijden. Of altijd muziek aan, tv aan, volgen van social media, altijd maar bezig met dat mobieltje. En we willen vooral veel spannende, actieve vakanties in verre landen.


Opgejaagd en rusteloos gevoel

Uiteindelijk kan zich dat uiten in een opgejaagd, rusteloos gevoel. Of spierspanningen. Of vermoeidheid, die niet verdwijnt door heel veel te slapen.


Overprikkeld Zenuwstelsel

Bij te veel stress, ‘too much info’, en al die activiteiten die zo veel prikkels geven raakt ons zenuwstelsel zo overprikkeld dat de prikkels onvoldoende verwerkt worden. Kleine dingen kunnen dan heftige reacties geven. Je kunt dan vaak chagrijnig zijn, geïrriteerd, gespannen, of last van de onderrug. We kunnen de prikkels niet meer verwerken en willen de prikkels vermijden.


null


Overlevingsmodus

Je merkt misschien ook dat je anders functioneert. Dit komt omdat je in een soort van 'overlevingsmodus' schiet. Je merkt dan dat je ook heel anders denkt en je misschien ook anders voelt dan normaal.


Wat doet Acupunctuur dan bij stress?

Met Acupunctuur kun je stress-klachten op een natuurlijke manier aanpakken. Acupunctuur helpt door de spanning in jouw lichaam te verminderen. En brengt het je zenuwstelsel weer tot rust. Direct bij de eerste behandeling kun je dit al voelen. Vaak geven mensen aan dat ze zo een diepe ontspanning ervaren tijdens de behandeling dat het voelt alsof ze ineens 'in de bank wegzakken'.


Meer rust in je hoofd en lichaam met acupunctuur

Door de acupunctuurbehandeling ervaar je ook meer rust in je hoofd. Je hebt letterlijk de ruimte om de dingen weer te overzien en te bepalen wat je zelf wilt. In plaats van dat alle prikkels om aandacht schreeuwen, kun je weer keuzes maken waar je wel aandacht aan besteedt en waar niet. Het lukt weer om zaken naast je neer te leggen. Het lukt je dan ook om beter bij jezelf te blijven in alle drukte om je heen.Rust in jezelf ondanks drukte om je heen


Ervaar de rust in je zelf met Acupunctuur

Effecten van de acupunctuurbehandeling:

  • je kunt je beter ontspannen
  • je hebt weer ruimte in je hoofd
  • je slaapt beter
  • je hebt weer ruimte voor anderen
  • je krijgt meer energie


Meer rust in je lichaam na een acupunctuurbehandeling

Na een eerste behandeling kan je al merken dat je meer rust hebt in je lichaam. Vaak voelt je hoofd heerlijk 'leeg' aan. Slapen gaat dan ook vaak beter en je staat daardoor ook meer uitgerust op. Het is af en toe moeilijk voor te stellen dat een paar naaldjes zo een diepe ontspanning kunnen brengen. Vaak nog diepere ontspanning dan een massage.


Zen gevoel met acupunctuur

Ervaar het Zen-gevoel met Acupunctuur

Meerdere acupunctuurbehandelingen voor een langdurig effect

De diepere oorzaak hebben we dan nog niet aangepakt. Dat heeft meerdere behandelingen nodig, anders val je snel weer terug. Dus voor een langdurig blijvend effect heb je meerdere behandelingen nodig, waar je op een gegeven moment ook weer naar uit kijkt. Om weer lekker ontspannen te zijn, meer ruimte in je hoofd en lichaam te ervaren, je energie terug te krijgen, en lukt het ook makkelijker om spanning naast je neer te leggen.


Acupunctuur is relatief goedkoop

Dus met Acupunctuur kun je klachten zoals stress en spanningen op een natuurlijke manier aanpakken. En als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het wordt absoluut niet verrekend met je Eigen Risico, want het Eigen Risico geldt alleen voor behandelingen die in het basispakket zitten. Acupunctuurbehandelingen komen uit het aanvullende pakket.


Wat kan Acupunctuur voor jou betekenen?

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval kan betekenen, neem dan contact met mij op. Als je wilt kun je dan ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een eerste consult.