Veel vrouwen hebben flink last van typische vrouwelijke, hormonale klachten zoals Menstruatieklachten, PMS en overgangsklachten die veel invloed hebben op hun lichamelijk, emotionele en mentaal welbevinden. Met deze klachten wordt maar weinig mee gedaan in de reguliere geneeskunde. Vaak wordt aangegeven dat 'het erbij hoort' of dat je 'er maar mee moet leren leven'.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde is veel aandacht voor het in balans blijven met deze natuurlijke processen in het lichaam. Want een vrouw is vanaf de puberteit tot na de overgang verbonden met cyclische processen in het leven via haar menstruatie. De hormonen die dit proces regelen, kunnen echter voor veel vervelende kwaaltjes zorgen.

Door deze kennis te combineren met de hedendaagse visie worden goede resultaten bereikt. Hierdoor kan jij je optimaal vrouw voelen in iedere fase van je leven.

Wil je weten wat acupunctuur in jouw geval voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op. Of maak direct een afspraak voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Artikelen in Hormonen: heb je er last van?