Heb je iedere maand last van een pijnlijke menstruatie? Zo erg dat je niet naar school kan of naar je werk kunt gaan? Zo erg dat je meerdere paracetamols per dag moet pakken om de pijn een beetje dragelijk te houden? Het liefste zou je lekker in je bed kruipen, lekker de dekens om je heen, en je merkt ook dat die warmte je echt goed doet. Dat daardoor de pijn minder lijkt te worden. Vaak hebben vrouwen dan ook last van een pijnlijke onderrug, een pijn die doorstraalt naar de benen toe. Maar ook last van kouwelijkheid, hoofdpijn of zelfs misselijkheid met braakneigingen.
Ik heb goed nieuws voor je: Acupunctuur vermindert de menstruatiepijn

Ja, echt waar. Op een natuurlijke manier, zonder medicatie of anticonceptie.

Anticonceptie in de vorm van 'de Pil' of een hormoonspiraaltje kan nog wel eens verlichting geven. Maar het nadeel van anticonceptiemiddelen is, dat het niets doet aan de echte oorzaak van de menstruatiepijn.

Daarnaast wordt vaak door de pil of een spiraaltje, de week vóór de menstruatie juist vervelend. Je weet wel: super gespannen, emotioneel, stemmingswisselingen, rot-humeurtje, kort lontje, gespannen borsten of borstgebied, spanningen en steken in je buik. En vooral heel veel zin om te snoepen, met name zin in chocola. Daarnaast ook nog het gevoel dat je op blaast, dat je vocht vast houdt. Dit heet PMS oftewel Pre Menstrual Syndrome.

Je kunt deze vervelende gevoelens en pijn niet uitleggen aan mannen, die snappen er niks van. Je vriendinnen of je moeder wel, maar die weten vaak ook geen oplossing, en denken waarschijnlijk dat het er allemaal bij hoort. Dat hoort nu eenmaal bij het-vrouw-zijn.
In de Acupunctuur is er wél begrip en een oplossing voor deze menstruatiepijn

Met Acupunctuur kan je deze pijn verminderen. Want volgens de TCM (Traditional Chinese Medicine), waarvan Acupunctuur een onderdeel is, betekent menstruatiepijn dat er in je buik iets niet in orde is. Je energie is niet in balans. De energie stroomt daar niet lekker door. Er is sprake van een stagnatie of blokkade in je buik. Misschien voelt je buik wel koud aan. Vaak voel je zelf ook wel dat er niet klopt, alleen is er weinig begrip voor en geen echte remedies voor deze klachten.

Als je niets doet aan de oorzaak van deze pijn, heb je kans dat het erger gaat worden. Het kan zich op latere leeftijd gaan uiten in onder andere PCOS, Endometriose, vleesbomen, of verminderde vruchtbaarheid.
Acupunctuur speciaal voor vrouwen

Binnen de TCM is er een specialisatie die heet Vrouwengeneeskunde. Hierin is er uitgebreide aandacht voor dit soort klachten rondom het ongesteld-zijn. Dus met acupunctuur verhelp je dit soort ongemakken. Daarnaast is het met acupunctuur ook nog zo dat je je beter gaat voelen, minder gespannen, meer energie, beter slapen, minder piekeren. Je voelt je gewoon lekker Zen.

 

Artikelen in Menstruatiepijn wat helpt?