Speciale aandacht voor vrouwen

Als vrouw heb je behoefte aan speciale aandacht en benadering voor jouw lichaam en geest.

Wij, vrouwen hebben te maken met een complex hormoonstelsel, dat een grote invloed heeft op onze lichaam en geest, tijdens diverse levensfasen. Denk aan de vaak onbegrepen fysieke, emotionele, geestelijke klachten tijdens de menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Met deze klachten wordt weinig gedaan in de reguliere geneeskunde. Vaak wordt aangegeven dat 'het erbij hoort'.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (waarvan Acupunctuur een onderdeel is) daarentegen is er veel aandacht voor het in balans blijven met deze natuurlijke processen in het lichaam.

Met acupunctuur kan jij je optimaal vrouw voelen in iedere fase van je leven en zit je weer lekker in je vel.

De duurzame voordelen van Acupunctuur

Werkt op een natuurlijke manier

Relatief goedkoop

werkt op lichaam en geest

 De meest bezochte alternatieve geneeswijze

Erkend door de zorgverzekeraars

Je zit gewoon lekkerder in je vel

Al na 2 behandelingen was de pijn van de endometriose minder hevig en korter. Ik voel me veel optimistischer en laat mijn dagelijkse planning minder beïnvloeden door mijn endometriose.

Ik ben Josien zo dankbaar dat ze me met acupunctuur uit de neerwaartse spiraal heeft kunnen halen van veel pijn, moe, terneergeslagen voelen en enkele dagen per maand niet aan de dagelijkse activiteiten kunnen deelnemen. 

Vrouwen met endometriose zullen dit zeker herkennen. Ik raad hen dan ook aan acupunctuur te proberen bij mij heeft het zeer goed geholpen.

Nancy Smets - Eijsden

 

Last van opvliegers?

Belemmeren opvliegers je normale functioneren? 

Of heb je meer last van nachtzweten, slaapproblemen, stemmingswisselingen, vermoeidheid, lusteloosheid, vergeetachtigheid, opgejaagd gevoel?

Dit zijn symptomen die kunnen duiden dat je in de overgang zit. 

Met acupunctuur valt aan veel overgangsklachten wat te doen, en kom je beter en relaxter door de overgang. Zo kan jij je energie weer gaan richten op je leven en kan jij weer je zelf zijn. 

Menstruatieklachten

De meerderheid van de vrouwen heeft vaak te kampen met menstruatieklachten.

En wij denken dat dat allemaal heel normaal is.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze gezien is het juist normaal dat de menstruatie nauwelijks tot geen klachten geeft. Door de acupunctuurbehandelingen heb je minder ongemak, een regelmatige cyclus, normaal bloedverlies en je zit weer lekker in je vel.

Stemmingswisselingen

Ben je 1 of 2 weken voor de menstruatie niet te genieten en snel uit je doen? Hoofdpijn, gespannen borsten, vasthouden van vocht, buikkrampen, vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid en depressieve gevoelens?

Volgens de filosofie van de Chinese Geneeskunde kunnen deze symptomen duiden op een gestagneerde Lever Energie. Met acupunctuur gaan we deze energie weer laten stromen en in balans brengen met als resultaat:

  • regelmatige menstruatiecyclus 
  • nauwelijks tot geen krampen 
  • normaal bloedverlies
  • je bent weer vrolijk en fit

Kinderwens

Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur kan helpen om de kans op een zwangerschap tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen te vergroten. Veel mensen zoeken dan ook een acupuncturist die hen daarbij wil en kan begeleiden.

Ik behandel zowel vrouwen als mannen ter stimulatie van de natuurlijke bevruchting en in de periode rond de IVF/ICSI, IUI als bij KI-pogingen.

Daarnaast ondersteun ik met acupunctuur vrouwen die ‘onbegrepen onvruchtbaar’ zijn, die op een natuurlijke wijze zwanger willen worden of die steeds weer kampen met zwangerschappen die eindigen in een miskraam.

Dit is wat cliënten vertellen:

`Nooit gedacht dat een paar flinterdunne naaldjes mij zo enorm zouden ontspannen!`
Simone V.

`Geen opvliegers en nachtzweten meer, nu ik eens in de 5 weken voor acupunctuur ga`

Chantalle M
"Mijn energie en levenslust zijn weer terug sinds de acupunctuurbehandelingen"
Gerry J.

Ben je overtuigd? Bel vandaag nog!