Je hormonen in balans

Stemmingswisselingen, slapeloosheid, spanningen, menstruatiepijn, overgangsklachten? Niets is zo complex als de hormonen in het lichaam van de vrouw. 

Maar volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is het een duidelijk signaal van disbalans als het echt pijn en ongemakken gaat geven.

Acupunctuur kan ook jouw klachten verhelpen.

 De meest bezochte alternatieve geneeswijze

Al na 2 behandelingen was de pijn van de endometriose minder hevig en korter. Ik voel me veel optimistischer en laat mijn dagelijkse planning minder beïnvloeden door mijn endometriose.

Ik ben Josien zo dankbaar dat ze me met acupunctuur uit de neerwaartse spiraal heeft kunnen halen van veel pijn, moe, terneergeslagen voelen en enkele dagen per maand niet aan de dagelijkse activiteiten kunnen deelnemen. 

Vrouwen met endometriose zullen dit zeker herkennen. Ik raad hen dan ook aan acupunctuur te proberen bij mij heeft het zeer goed geholpen.

Nancy Smets - Eijsden

Als vrouw heb je behoefte aan speciale aandacht en benadering voor jouw lichaam en geest.

Wij, vrouwen hebben te maken met een complex hormoonstelsel, dat een grote invloed heeft op onze lichaam en geest, tijdens diverse levensfasen. Denk aan de vaak onbegrepen fysieke, emotionele, geestelijke klachten tijdens de menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Met deze klachten wordt weinig gedaan in de reguliere geneeskunde. Vaak wordt aangegeven dat 'het erbij hoort'.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (waarvan Acupunctuur een onderdeel is) daarentegen is er veel aandacht voor het in balans blijven met deze natuurlijke processen in het lichaam.

Met acupunctuur kan jij je optimaal vrouw voelen in iedere fase van je leven en zit je weer lekker in je vel.

 

Belemmeren opvliegers je normale functioneren? 

Of heb je meer last van nachtzweten, slaapproblemen, stemmingswisselingen, vermoeidhied, lusteloosheid, vergeetachtigheid, opgejaagd gevoel?

Dit zijn symptomen die kunnen duiden dat je in de overgang zit. 

Met acupunctuur valt aan veel overgangsklachten wat te doen, en kom je beter en relaxter door de overgang. Zo kan jij je energie weer gaan richten op je leven en kan jij weer je zelf zijn. 

De meerderheid van de vrouwen heeft vaak te kampen met menstruatieklachten.

En wij denken dat dat allemaal heel normaal is.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze gezien is het juist normaal dat de menstruatie nauwelijks tot geen klachten geeft. Door de acupunctuurbehandelingen heb je minder ongemak, een regelmatige cyclus, normaal bloedverlies en je zit weer lekker in je vel.

Ben je 1 of 2 weken voor de menstruatie niet te genieten en snel uit je doen? Hoofdpijn, gespannen borsten, vasthouden van vocht, buikkrampen, vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid en depressieve gevoelens?

Volgens de filosofie van de Chinese Geneeskunde kunnen deze symptomen duiden op een gestagneerde Lever Energie. Met acupunctuur gaan we deze energie weer laten stromen en in balans brengen met als resultaat:

  • regelmatige menstruatiecyclus 
  • nauwelijks tot geen krampen 
  • normaal bloedverlies
  • je bent weer vrolijk en fit

Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur kan helpen om de kans op een zwangerschap tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen te vergroten. Veel mensen zoeken dan ook een acupuncturist die hen daarbij wil en kan begeleiden.

Ik behandel zowel vrouwen als mannen ter stimulatie van de natuurlijke bevruchting en in de periode rond de IVF/ICSI, IUI als bij KI-pogingen.

Daarnaast ondersteun ik met acupunctuur vrouwen die ‘onbegrepen onvruchtbaar’ zijn, die op een natuurlijke wijze zwanger willen worden of die steeds weer kampen met zwangerschappen die eindigen in een miskraam.

 Borstkanker

Het percentage vrouwen in Nederland dat te kampen heeft met borstkanker wordt steeds groter. Nederland staat wereldwijd vierde op de lijst van landen waar borstkanker het meeste voorkomt.

De diagnose slaat meestal in als een bom, waarna de patiënte in een rollercoaster van behandelingen terecht komt.

De Chinese Geneeskunde biedt heel wat mogelijkheden ter ondersteuning van de reguliere behandelingen, zoals een beter en sneller herstel. 

`Nooit gedacht dat een paar flinterdunne naaldjes mij zo enorm zouden ontspannen!`
Simone V.

`Geen opvliegers en nachtzweten meer, nu ik eens in de 5 weken voor acupunctuur ga`

Chantalle M
"Mijn energie en levenslust zijn weer terug sinds de acupunctuurbehandelingen"
Gerry J.