De meerderheid van de vrouwen heeft vaak te kampen met menstruatieklachten. En wij denken dat dat allemaal heel normaal is.
Een gezonde menstruatiecyclus verloopt zonder pijn, PMS en ander ongemak

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze gezien is het juist normaal dat de menstruatie nauwelijks tot geen klachten geeft. Menstruatieklachten duiden vaak op een verstoring van je energie.

Wist je dat een normale menstruatie cyclus regelmatig is (tussen de 26 en 32 dagen), met een normale hoeveelheid bloedverlies (5 à 7 dagen) en zonder pijn?
Kies jij voor anticonceptie als behandeling van menstruatieklachten?

In de Westerse Geneeskunde wordt er als behandeling van menstruatieklachten vaak anticonceptie gegeven. Zo wordt de natuurlijke menstruatie stilgelegd, en wordt er een kunstmatige bloeding opgewekt. Vaak nemen de klachten dan af.

Veel vrouwen krijgen door het toedienen van deze hormonen vaak weer andere klachten. Zoals bijvoorbeeld te weinig bloedverlies. Dit zal je waarschijnlijk niet als vervelende ervaren maar dit beeld komt regelmatig voor na langdurig pilgebruik en kan invloed hebben op jouw vruchtbaarheid als vrouw. Hevige menstruaties daarentegen kunnen behoorlijk uitputtend zijn en uiteindelijk ook weer leiden tot tekorten.
Op een natuurlijke manier vrij van menstruatieklachten

Met acupunctuur gaan we het lichaam stimuleren om de hormoonhuishouding zelf terug in balans te brengen, de cyclus te reguleren en de klachten te verminderen. De behandeling wordt op jouw cyclus aangepast.
Minder kans op overgangsklachten

Door de acupunctuurbehandeling wordt niet alleen de menstruele cyclus en/of klachten gereguleerd, maar wordt de gezondheid van je hele lichaam en geest verbeterd. Hierdoor wordt – mocht je een kinderwens hebben – de kans op zwangerschap vergroot en de kans op een miskraam verkleind. Daarnaast verminder je zo ook de kans op overgangsklachten op latere leeftijd. Een leuke bijkomstigheid van acupunctuur is, dat je meer energie krijgt, en je lekker in je vel zit.

Als je wilt weten of ook jouw menstruatieklachten goed zijn te behandelen met acupunctuur, dan mag je me tijdens kantoor uren altijd even bellen.